Artistry

Temat: wiarygodnosc bhcg
wiarygodnosc bhcg witajcie mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/ml) wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo prawdopodobnego - ach ta paranoja ) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,7672916,7672916,wiarygodnosc_bhcg.html



Temat: test bhcg
test bhcg witajcie mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/ml) wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo prawdopodobnego - ach ta paranoja ) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,7672947,7672947,test_bhcg.html


Temat: test bhcg
stokrotka1975 napisała: &#62 witajcie &#62 mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania &#62 wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/ml) &#62 wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym &#62 jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a &#62 miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo &#62 prawdopodobnego zapłodnienia- ach ta paranoja ) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu &#62 DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,7672947,7672947,test_bhcg.html


Temat: test bhcg
kingusia7 napisała: &#62 stokrotka1975 napisała: &#62 &#62 &#62 witajcie &#62 &#62 mam pyatnie wlasciwie jest to pytanie do Pani doktor, czy wynik badania &#62 &#62 wskazujacy poziom hcg w surowicy krwi ponizej 0,100 mlU/ml (norma do 3mlU/ &#62 ml) &#62 &#62 wykonane w 19 dniu cyklu ( cykle 27-29 dniowe) jest wynikiem wiarygodnym &#62 &#62 jesli chodzi o wykluczenie ciazy . cykle sa 27-29 dni (srednio 28 dni a &#62 &#62 miesiaczka trwa 6-7 dni)do ewentulanego (aczkoliwek z drugiej strony malo &#62 &#62 prawdopodobnego - ach ta paranoja ) moglo dosjsc w 8 dniu cyklu &#62 &#62 DZIEKUJE ZA ODPOWIEDZ I POZDRAWIAM SERDECZNIE &#62 &#62 &#62 z tegoco wiem testy z surowicy sa niesamowicie czule dlatego tez sa w stanie &#62 wykryc juz ciaze niemal na drugi dzien ( rosnie bowiem natychmiastpoziom hcg)
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,7672947,7672947,test_bhcg.html


Temat: Upragnione II kreski po przejściach!!!
Upragnione II kreski po przejściach!!! Witam Dziewczyny!!! Chciałam się z Wami podzielić swoim szczęściem. Choć często u Was bywam mało pisuję!!! Ale teraz muszę się z Wami podzielić dobrą wiadomością!!! Udało nam się w 14 cyklu starań, w tym ciąża pozamaciczna w sierpniu usunięta laparoskopowo. To był nasz 4 cykl od tamtego nieszczęścia. W poniedziałek (27 dc) zrobiłam Beta HCG i wynik 31.2 mlU/ml a w środę (29 dc) 79,7 mlU/ml!!! Hura prawidłowy wzrost więcej niż 100%!!! a @ brak!!!!! To mój wykresik: www.fertilityfriend.com/home/daile A teraz moje objawy: prawie cały czas po owulacji uczucie wilgoci i dużo kremowego śluzu; w 8-9 dniu po owulacji silny ból głowy i zaczęły się lekkie nudności tak jakby mnie muliło, ale teraz już ustały; nie bolały i nie bola mnie piersi a zawsze przed @ bolały, teraz jak to mój mąż określił zrobiły się pełniejsze; szyjka macicy prawie zaraz po owulacji zrobiła się twarda i tak została do dzisiaj chociaż trochę się podniosła; teraz tylko mam bóle brzucha takie ciągnięcie, pieczenie i kłucie. Dostałam najwspanialszy prezent od Mikołaja, czego i Wam z całego serca życzę!!!! Pozdrawiam i przesyłam fluidki ********************************************************************* ******************************************************************** P.S Piłam mieszankę o. Sroki nr 3 z bociana drugi cykl, może to pomogło???
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,33206485,33206485,Upragnione_II_kreski_po_przejsciach_.html


Temat: Mam wynik Beta HCG....................
To znalazłam w necie: Normy beta-HCG tydzień ciąży mlU/ml 3 – 4 9 - 130 4 – 5 75 – 2600 5 – 6 850 - 20,800 6 – 7 4,000 - 100,200 7 – 12 11,500 - 289,000 12 – 16 18,300 - 137,000 16 – 29 1,400 - 53,000 29 – 41 940 - 60,000
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,19585,18194304,18194304,Mam_wynik_Beta_HCG_.html


Temat: Pomóżcie - czy to może być zaśniad????
Pomóżcie - czy to może być zaśniad???? Witam. Jestem po 2 poronieniach (ostatnie - listopad 2004).Teraz jestem znowu w ciąży: w poniedziałek beta HCG 670mlU/ml, dzisiaj (po 48 godzinach) 1725 mlU/ml.Wiem, że nie powinno wzrastać za dużo - maksymalnie 100% co 48 godzin, u mnie wzrosło więcej.Czy to może być zaśniad? Dodam, że ciąża jest bardzo wczesna, 3 tydzień (miałam monitoring, więc mogę to określić).Mam powtórzyć badanie w piatek, ale do tego czasu chyba zjedzą mnie nerwy.Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,20515,25244174,25244174,Pomozcie_czy_to_moze_byc_zasniad_.html


Temat: wynik beta HCG - co to oznacza?
wynik beta HCG - co to oznacza? Witam. Mam pytanie dotyczące przyrostu beta HCG w 2- 3 tygodniu ciąży. Czy któraś z Mam obecnych na forum robiła to badanie? Normą jest 66% do 100%, mi wyszło więcej ( w poniedziałek 670 mlU/ ml, w środę – dzisiaj – 1725 mlU/ml), więc jestem zaniepokojona, bo taki wynik może oznaczaćżne rzeczy (także zasniad). Będę bardzo wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrawiam.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,10669,25251858,25251858,wynik_beta_HCG_co_to_oznacza_.html


Temat: jak to jest z testem?
No chyba jednak nie wszystkie wiemy, skoro ktoś robi test tak wcześnie... Wiem, co jest napisane na ulotce i szczerze mówiąc też mnie to zastanowiło, ale tak na chłopski rozum to jest to albo jakiśąd w tłumaczeniu, albo jakaś nieścisłość, bo dokładnie brzmi to tak: "Cechuje się bardzo dużą czułością, prawie 100% (99,6%), wykrywa ciążę 2-3 dni przed oczekiwaną miesiączką (6 dni po zapłodnieniu). Czułość (25 mlU/ml) hCG." Przecież 6 dni po zapłodnieniu (czyli zakładając nawet do 24h po owulacji) to raczej nie jest 2-3 dni przed miesiączką! Bo to by oznaczało 10-dniową fazę lutealną. Jasne, tak też się zdarza, ale to raczej granica normy i czasem w ogóle trudno wtedy zajść. Większość kobiet ma jednak fazę 12-15 dni. Więc moim zdaniem to jest jakaś sprzeczność (przekłamanie?) Chyba że jednak chodziło o implantację... No i jeszcze czułość testu - 25 mLU - dokładnie taka sama jak kilku innych testów na rynku (bobo test, pre-test), więc z tą wyjątkową czułością to chyba jakaś ściema... A na ulotkach tych testów mowa z kolei o 6-dniowej ciąży (a ciąża to jednak liczy się od implantacji) Strasznie to skomplikowane. Nie było moim celem sie wymądrzać, tylko samą mnie ten temat fascynuje (co sama testów zużyłam, to moje ;)) i doskonale rozumiem mamę pysi, bo wiem, jak korci, żeby zatestować, bo może już...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,14906,44164177,44164177,jak_to_jest_z_testem_.html


Temat: blagam o interpretacje BHCG
TAKIE SA NORMY BETA HCG tydzień ciąży 3 – 4 mlU/ml 9 - 130 tydzień ciąży 4 – 5 mlU/ml 75 – 2600 tydzień ciąży 5 – 6 mlU/ml 850 - 20,800 tydzień ciąży 6 – 7 mlU/ml 4,000 - 100,200 tydzień ciąży 7 – 12 mlU/ml 11,500 - 289,000 tydzień ciąży 12 – 16 mlU/ml 18,300 - 137,000 tydzień ciąży 16 – 29 mlU/ml 1,400 - 53,000 tydzień ciąży 29 – 41 mlU/ml 940 - 60,000
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,790,55152074,55152074,blagam_o_interpretacje_BHCG.html









Formularz

POst

Post*

**Add some explanations if needed